"Elämän eläminen on suurin asia, ei elämän suorittaminen. "

 Varmaan hyvä ohje kun sen vain jokainen omalle kohdalleen  osaisi asettaa.  Sitä suorittamista kyllä tässä mailmassa riittää, ja sitä moni harrastaa näännyksiin asti.  Pitää mennä sinne ja tänne, pitää ehtiä käydä siellä ja täällä.  Onko kaikki tarpeellista ?  Niistä voi saada hetken mielihyvän ja tyydytyksen tunteen, kun jossain onnistuu, mutta se toinen puoli  voi olla raskas pettymys. Asiat kun ei aina mene niin, kuin itse haluaa.

Emme ole kukaan yksin tässä maailmassa, aina on se toinen ja kolmaskin osapuoli,  ja ne pettymykset ja muut katkeruudet puretaan niille  jotka lähellä ovat.  Jospa osaisimme elää elämää eikä suorittaa.

 Sitä olen miettinyt paljon viimme aikoina,  miksi ihminen ei ymmärrä, että ikää kartuu ja  voimat vähenee.  Sanotaanhan  Raamatussakin, että "ihmisen elinpäivät ovat 70 ja enintään 80 vuotta  (poikkeuksiahan on) ja mikä parasta on ollut, on se työ ja vaiva ollut."   Sanontakin sanoo, että jos ei vanhuus muuta opeta, niin opettaa se hiljaa kävelemään.

 Tämän päivän ihmiset väsyy ja masentuu, kuka työn alla, kuka sen puutteessa,  Joku lapsuuden traumojen tähden toinen elämäntilanteen, kuten normaaliin ikääntymiseen liittyvän työn lopettamisen tähden.  Tottakait on hyvä, että tänä aikana  on tarjolla keskustelu ja muuta apua sitä tarvitsevalle  ja paremminhan se juttu luistaa vieraiden auttajien kanssa, kuin läheisten.  Sekin on taito , että vois puhua myös läheisten kanssa asioista asioina, että kaikilla ois oikeus omaan mielipiteeseensä, eikä vain yksi ois se oikea mielipide.

 Eihän se lapsuus ja nuoruus mikään helppo ollut meidän ikäpolvella, sodan aikaisen ja jälkeisen köyhyyden keskellä, en tiedä mistä johtuu, minulla ei ole mitään katkeruutta siitä ajasta, oli isä ja äiti paikalla, uskovaiset vanhemmat, jotka koettivat kurissa ja nuhteessa pitää. Nuorimmat tosin jäivät vaille isän rakkautta,  kun isä niin varhain poistui keskuudestamme.  Kuitenkin onnellisena vaikkakin köyhänä muistan lapsuuden ja nuoruuden ajat.  Toivon että meillä jokaisella olisi oikeus  "ELÄMÄN ELÄMISEEN":!!!!!