kaisalla 057.JPG

Niin se isäinpäiväkin tuli  ja meni ja niin meni jälleen lumetkin ja syksyn harmaus jatkuu. Lapset siinä innoissaan tekivät lumiukkoja ja sitten ne ilokseen särkivät, lumisotaakin kävivät. Kaikilla ei ollut varattuna ulkovaatteita ja ulos piti päästä, no kyllähän ne tietää että mummon varastosta aina jotain päälle laitettavaa lötyy ja mummolla ei koskaan niin kiire ole, etteikö jouda lasten kanssa värkkään.

Kaivettiin esiin sopivia päällyshousuja, lapasia, pipoja ym. tarpeellista.On se kiva kattoo kun on paljon serkuksia paikalla, isot hauskuttaa pienempiä, kannetaan "reppuselässä", pelataan ja rakennetaan. Siinä peinimmilläkin aika kuluu hupaisaan.

Kolmekymmentäkuusi+me, joten oli siinä ääntä ja touhua. Aloitettiin "lounaalla" niinkuin hienosti sanotaan. Koko perunat ja possun sisäfile pihvi, lihaliemellä vaan. Vähän lisukkeita siihen ja kakkukahavia pitkin päivää, itse kukin halujensa mukaan. Laitan kahvitarpeet yhdelle pöydälle, ne ovat siinä tarjolla ja keittelen pumppikseen kahvia tarpeen  mukaan. Jokainen ottaa mottinsa ja pitää siitä huolen ja vaihtaakin välillä, kun entinen katos jonnekkin.

 Se on tuo mottimuoti nykyisin, enkä minä näin oman perheen kesken enää kata "hienosti" myrnaa ja muuta pöytään, tiskiä vain tulee, kun ne kupit vaihtuu motteihin heti seuraavalla juonnilla.

Nyt pappa lähti aamulla ennen kahdeksaa naapurikaupunkiin kokoukseen ja minä pidän tällaisen lepo-lorvi päivän. Sitä siinä tohinassa päivän menee, mutta sitten se väsy vähän iskee.