Puro se hiljaa solisee, koski kovasti pauhaa, ainakin kevät tulvan aikaan. Tuon kosken partaalla, grillikodalla vietettiin kaatuneiden omaisten toimesta grilli-iltaa, oli kovin tuulinen ilma, savut tulivat simille joka suuntaan.  Syytä oli varmasti muussakin, kuin tuulessa ?

 On tämä mailma mennyt niin kummalliseksi, ettei ole minkään laista kunnioitusta toisten omaisuutta kohtaan. Tuokin kota on kunnan omistama, oli oikein hyvin muuratut tulisijat, tornit ja muut, mutta ne oli talven aikana käyty kaikki hajottamassa ja sotkemassa  ja niin joutui kunnan miehet taas siivous hommiin ja kiireessä toivat sinne vain petoni renkaan. Sehän on ihan hyvä, kun vain on hyvä ilma. Turhauttavaa todella siivota ja korjata tuollaisia sotkuja ja tuo kaunis kallio kosken luona oli kirjavanaan kaljapullon siruja. TYHMÄÄ ! Kuinka kiva oisi lasten juoksennella paljain jaloin lämpimillä kallioilla, jos oisi mailma kuten ennen.

Millä saatais nuoriso ja osin aikuinenkin ilkimys porukka ymmärtämään ja antamaan arvo toisille, ei kierrettäs mökkejä ja autiotaloja sorkkaraudan kanssa, kun ei niistä mitään juuri löydy, tulee vain omistajalle surua.  Pitääkö jättää ovet auki. ettei tarvi särkeä ?