Kaikista rituaaleista ja muista tavoista poiketen, en ole koskaan niitä yksittäisiä neljää adventtikynttilää sytyttänyt, vaan jo hyvissä ajoin marraskuun puolella laitoin kyntteliköt ikkunoille ja siinä ne ovat kaiket päivät valaisseet pimeää mailmaa.
Olihan se pitkään pimeää, kun ei ollut lunta ja taivas oli sadepilvien peitossa jatkuvasti. Mutta adventtiaikana on aurinkokin muistuttanut olemassa olostaan useana päivänä.  Talvipäivän seisaus on sit ensiviikolla, yö ja päivä ovat yhtäpitkät, siitä se valo alkaa voittaa ja ilmat kirkastuu joutuisasti kun päästään  joulun ohi.

Nyt on lunta ihan kivasti se valaisee maiseman ja suojaa maata liialliselta roudalta, pakkanenkin on pysytellyt alla kymmenen asteen. Jospa se näissä lukemissa pysyisikin pitkään oisi kiva viettää joulun juhlaa. Se on tuo pakkanen ikävä vieras jos se tuonne  kolmeen- neljäänkymmeneen nousee, niinkuin se monesti on noussut,  Se on kuitenkin hyvä asia, että vaatetta on tarjolla jokaiselle sopivaan hintaan ja se on nykyisin kestävää ja lämmittävää.  Välähti mieleen, että monella on silti ankea joulu, kellä konkurssien ja muiden vastoinkäymisten vuoksi, Toivon että yhteiskunta ja sosiaalipuoli heitä muistaisi ja jotain iloa heidän elämään toisi.  Joulu on lämmön ja muistamisen aikaa ja ne heikoimmat eniten tarvivat, ne joilta ei voi odottaa vastalahjaa.
Eihän se mikään lahja ole kun antaa sellaiselle jolta tietää saavansa takaisin, mutta näinhän se usein menee.
Illalla oisi jälleen Kylätoimikunnan järjestämä puurojuhla, sinnekkin on vinkkinä, joka lahjan tuo, hän lahjan saa.
HYVÄÄ  ADVENTTIA  KAIKILLE.