005.JPG

Käytiinpä tuossa mennäviikolla pieni lenkki pohjoiseen päin, paremmin sellainen "tynkälenkki" mutta kuitenkin lenkki Pudasjärven ja Ranuan kautta Rovaniemelle, toreilla ja kirppareilla poikkeillen. Hiljaisia oli torit, vihannesten ja marjojen myyjiä muutamia paikalla. Kovin oli hillat arvokkaita, mutta pitihän se pienoinen astia ostaa.

Päivän vietimme Rovaniemellä kyläillen sukulaisten luona, sitten tuonne Kätkävaaraan. Syksykö lie vai mikä, mut porukkaa ei ollut, ei edes juttukaveria, olimme ainoat yöpyjän tuossa leirintä alueella.

006.JPG

Eipä onnistunut kuvani kun yritin ottaa rinteestä kuvaa, korkea vaara oli ja kävin aika korkeella katselemassa kivistä maisemaa. Oisi siellä ollut marjoja useampaa sorttia, Lintikoita, mustikoita ja vadelmia vaan ei ollut astia mukana, eikä erikseen enää viitsinyt kiivetä.

Sitten matka jatkui Keminmaalle ja Tornioon, yöksi Haukiputaalle. Meille on vuosia mainostettu Kiviniemen lohisoppaa, no se nyt käytiin sit syömässä ja hyväksi todettiin, mutta kyllä oli ne Lohitaskutkin vertaansa vailla, joita tytär sieltä kojusta osti, nam, nam.