Näin on kirkkovuosi jälleen lopuillaan, viikon kuluttua on ensimmäinen adventti ja joulukuu alkanut.  Monenlaista touhua on riittänyt näihinkin päiviin, eilen oltiin muuttoapuna pojan perheellä, kun he  muuttivat, ei vain asuntoo, vaan myös kotikuntaa. Eivät kuitenkaan meiltä katsottuna kauas menneet, ehkä vähän lähemmäksi, pitäjän raja vain on nyt välissä vaan ei siinä mitään muuria ole joka estäisi kulun. Aina on muutenkin tuon rajan yli kuljettu ja yhteistyötä harrastettu, käyty koulua, käyty kaupassa ja kyläilemässä naapureissa.
Tuo kyläily  on vuosien saatossa jäänyt kovin vähäiseksi, mikä on valitettavaa.  Yksi ajanjakso elämässäni jäi monien muistojen kera, muistojen joukkoon kun tuo kyseinen talo vaihtoi omistajaa. Mutta onneksi sinne on oikeus edelleen mennä käymään.
Eilen illalla vuoteeseen mennessäni otin käteeni kirjan, Martti Ltherin: Matkaevästä. Aloin sitä jostain marraskuun päivän luvusta lukemaan, pääsin eilisen, 24.päivän lukuun.  Se tuntui niin hyvälle luvulle, kun oli juuri muutto saatu suunnilleen tehtyä.

Herran siunaus rikkaaksi tekee, ei oma vaiva siihen mitään lisää.  Sanalaskut10:22
Jos puutetta ilmaantuu sinun taloudessasi, niin älä anna sen peloittaa itseäsi, vaan pidä ainoastaan huolta siitä, että sinulla on Kristus luonasi ja karta kaikkea jumalattomuutta!  Hän on silloin muuttava veden viiniksi ja siunaava sinua,  niin että sinulla on kylliksi, ja senkin, mikä sinulta nyt puuttuu, saat vihdoin, vaikka sinun pitäisikin sitä vähän aikaa odottaa.  Minä puolestani uskon,  ettei yksikään ahkera ja Jumalaa pelkääväinen  käsityöläinen,  vaikka hänelle kerta kaikkiaan annettaisiin niin paljon rahaa, kuin hän koko vuonna työllään ansaitsisi, luulisi sillä voivansa  ylläpitää perhettään, mutta nyt  jumalan siunaus seuraa häntä salaisesti, niin että hän saa tänään markan huomenna toisen ja niin tuo pieni talous tulee jatkuvasti toimeen.  Näin siis Herra Kristus muuttaa vielä tänäänkin kodeissamme veden viiniksi,  jos me olemme jumalaapelkääväisiä ja annammehänen pitää meistä huolta.

Näin oli Luther kirjoittanut ja siihen saamme luottaa ja uskoa tänäkin aikana, vaikka maailma kuohuu ympärillämme on jumala luvannut auttaa ja huolta pitää  niistä jotka häneen turvautuvat .