sad Pitkän, pitkästä aikaa tulin tänne kurkkaamaan, taisin viimeksi toivotella hyvää Juhannusta kavereille.
Järkytyksekseni näin, että se kesäinen ukkosmyrsky aiheutti muutakin, kuin sen pitkän katkon, sillä kaikki työllä ja tuskalla ladatut ja siirretyt kuvat ovat kadonneet jonnekin. No nyt en ehdi kuvia tänne rustaamaan, mutta muutaman sanan ajattelin kirjoittaa, merkiksi, että hengissä ollaan ja hengessä mukana.


 Näin se kesä jälleen on kääntymässä syksyyn ja kovin nopeesti, eihän tämä kesä ole kovin hyvä ollut, ei lomailijan, eikä viljelijän kannalta katsottuna. Kylmää ja märkää on ollut, viljapellot ovat ikävää katseltavaa monin paikoin, kulkipa missäpäin tahansa. Perunaan iski rutto, paikoin jo ennen kukintaa ja niin perunasato jää kovin heikoksi, herukat kypsyvät kovin hitaasti ja mustikkaankaan ei näillä sateillä voi mennä. Eipä silti, ei meidän kukkolla paljon metsissä samoilla.


Mutta paljon silti on hyvääkin kesään mahtunut, mustikkaa on saatu edullisesti ystävältä ostamalla ja mansikat ovat olleet edullisia ja todella hyviä, joten hyvillä mielin voi talvea odottaa ja herukoiden kypsymistä. Vettä on todella tullut aivan liikaa, perunapellon vaot ovat vesiojina olleet  moneen otteeseen joten ei se rutto yllätys ole, eihän kaksi vanhaa paljon perunaa kuluta vaan vanhan tavan mukaan sitä olla pitää.


On sitä lomareissujakin tehty, väliin kuivassa ja väliin sateisessa säässä, Jämsässä satoi vettä ja oli sääskiä enempi kuin missään, mökin helloissa ei riittänyt virtaa, kaksituntia oli perunakattila hellalla ja sitten se käytiin asuntoautossa kaasulla keittämässä, samoin kävi lettujen paiston kanssa, sateessa juostiin auton ja mökin väliä. Olimme porukalla liikkeellä, autoilla ja moottoripyörillä, viisitoista henkeä yhteensä ja hauskaa silti oli vaikka leirintä alueen kenttä lähes järvenä olikin.  Puumalassa oli sähkö hellojen kanssa vähän samoja ongelmia, vanhoja levyjä mökeissä, taisi porukka sinne vähän palautetta antaa, kuten edelliseenkin paikkaan. Puumalassa oli kuitenkin hyvät yhteiset keittiöt ja ruokailupaikat jossa pystyi laittaan porukka ruokaa. Samoin sitten Rauhalahdessa oli mökeissä toimivat hellat. Jossain välissä oli mölökyn peluuta ja illat porukka istui saunassa, naiset ensin ja sitten mies lauma loppuajan.  
Mutta nyt on syksyä ilmassa ja niimpä aloitin korien tekoa, sitä hommaa ei sade haittaa, tosin sade jo taukosi, mutta viileetä on ja hallanvaaraakin säätieteilijä jo ennustivat alaville maille.