Syys flunssa se iski mummoonkin,  onneksi ei ole ollut ylmääräistä lämpöä, mutta se riesa on meikäläisellä, että se tulehdus siirtyy tuonne poskionteloon.  Pari yötä tuossa meni melkein valvoissa ja poskea hautoessa, kaura-jos vehnätyynylläkin ja  aamuyöllä hain jo kylmäkallenkin pakasteesta avuksi.

 No, aamulla heti kahdeksalta soitin terveysasemalle, eihän siellä lääkäriä ollut, ystävälliset tädit vaan, mutta heillä kuitenkin oli siellä lääkärin allekirjoittamia reseptejä joita heillä on lupa antaa tällaisiin selvästi tunnistettaviin vaivoihin.   Nyt täytyy vain odottaa, että rupeis vaikutus tuntumaan.

Tässäpä uusimmat tekeleet, sukat ja lapaset  kahdelle pienelle mummun mussulle, ettei palesisi varpaita kun näyttää talvi tulevan oikein ryminällä. Eipä se nyt taida vielä talvi silti tähän tulla, paljon on vielä lehtiä puissa, vanhat ruukasi sanoa, että tulee tautinen talavi jos sataa lumen lehtipuuhun. Tosin aika kova pakkanen oli viimme yönä, liukkaita paikkoja oli päällystetyllä tiellä piti kovin varovasti ajaa kun on kesä renkaat alla.

Pappa tuossa lähti ajamaan toiseen suuntaan, taitaa useammankin naapurikaupungin katsoa "hommaa piisaa"  minäpä hoidan lunssaa ja jos viitsin jatkan korien kokoamista kun näyttää että näin syksyn tullen mummot on kiinnostuneet saamaan langoilleen uusia koreja, no sehän mulle sopii, kun värkkiä on kerääntynyt kesän mittaan valtavasti.