2019%20kes%C3%A4n%20kukat%20036.jpg

No, ei nyt ihan noin komeita kukkaset enää pihalla ole, mutta kukkivat kuitenkin vaikka saivat jo eräänä yönä lunta päälleen. Lumi suli ja ilmat lämpesivät, nytkin on useampi aste plussaa. 

Kävin tuossa laittaan tulet keskuspesään, eilen pappa aloitti lämmittämisen, tähän saakka on riittänyt uunin ja hellan lämpö. Periaatteessa se riittäisi vieläkin, mutta en tykkää kun illalla on makuuhuone niin raitis. Raitishan on nukkumisen kannalta hyvä. Siinä vähän siivoilin pannuhuoneen lattiaa ja innostuin sitten pihalla haravoin vaahteran lehtiä. Niitä kun oli paksusti ja laajasti, monta saavillista kannoin marjapensaiden juurelle. Noista lehdistä kun ei ole kompostiloojaankaan, ne kun ei siellä liukene eikä mätäne, ne pitäisi "hakettaa" varmaan.

Kaikissa muissa puissa ja pensaissa on vielä lehdet paikoillaan, taitavat jäädä haravoinnit tulevaan kesään.   Jospa lähtis keittään kahavit, sitä ei nyt ole pullossa, kun pappa pakkas  evväät korriin ja lähti päiväksi markkinoille. Hupinsa kullakin.!. Poikettiin me eilen naapurikaupungin markkinatorilla, kun olimme muuten asioilla. Kiersimme kojut kiireesti ympäri ja kateltiin onko makkaran myyjiä, löytyihän niitä. Ostettiin Kivikylän krillimakkarat ja jatkettiin matkaa. Oli tosi hyvää !!. Ei markkinoilla ole enää sitä merkitystä ja tarvetta kuin aikoinaan,