Mitähän tuota nyt sanoisi, monenlaista  pyörinyt mielessä viimmeaikoina. Joka puolella väännetään peistä, niin ukrainan-, kuin koronan vuoksi..  Jokainen luulee olevansa oikeassa, tietävänsä asiat paremmin kuin joku toinen ja siltä halutaan suu sulkea joka ei ole minun kanssani samaa mieltä

Joskus on siitäkin kinasteltu, kumpi on ollut ensin muna vai kana.  No siitäkään ei taida selvää tulla, mutta joskus tuntuu siltä, että  muna luulee olevansa kanaa viisaampi.   Vanhojen suu halutaan tukkia ja ajaa nurkkaan omine mielipiteineen, jotka ovat poikkeuksetta vääriä.. Vanhojen elämänkokemuksella ja tiedoilla ei näytä olevan mitään merkitystä..

Luin tuossa päivällä erään "ajattelijan" blogikirjoituksen, jossa hän pohti oikeaa ja väärää.  Hän lopuksi totesi, että toista emme voi muuttaa, muutoksen pitää lähteä itsestä.   Eikö jokaisella ole oikeus  omaan mielipiteeseen, Eikö jokaisella ole velvollisuus muokata omaa suhtautumistaan  lähimäiseen, jos ei ole henkilökohtaisesta asiasta kyse.

Täässä talvella tuli eteeni sellainen uusi asia, kun on puhuttu  narsistisita  ihmisistä, sille on keksitty vastakohta. "marttyyri"  Niitä nyt tehdään somessa kovalla vauhdilla, mutta minä en hyväksy sitä  nimitystä. Marttyyrit ovat uskonsa tähden menettäneet  henkensä. Jospa voisimme heidän elämästään oppia  nöyryyttä ja anteeksiantoa  lähimmäisiämme kohtaan. .