Koreja ja kuvia 023.JPG

"Hyvä Tuomas joulun tuopi, paha Nuutti pois sen viepi."

Nyt on se Tuomaksen päivä, moni on jo kuusenkin sisälle kantanut ja koristeetkin laittaneet.  Meidän Tuomas, kera vanhempiensa, saapuvat keskiviikko iltana joulun viettoon  tänne pohjanmaalle, sitä odotan. Viimme joulun ajan kun olivat etelän lämmössä.

Noitten kahvipussijuttujen kanssa meni muutama viikko, sitten sain vähän leivottua ja oli menoa sinne ja tänne, niin sitten iski tämä "kausiflunssa" ja toistaviikkoo oon köhinyt ja nokkaa niistänyt. Hissukseen olen vähän siivousta suorittanut, verhotkin vaihtanut, meinailin etten vaihda, mutta sillä sitä äkkiä saa joulua tehtyä.   Tuvan siivousta ja leipomista edessä, jos tää tauti nyt ei kovin vaivaisi. Kinkkukin täytyy (ensimmäinen) paistaa ennenkuin etelän vieraat tulee, toinen sitten Tapaniksi, silloin kokoontuu koko meidän perhe yhteiseen joulunviettoon.  Silloin on jälleen touhua ja tohinaa.

Meidän korkeudella oltiin hyvässä uskossa, että saadaan nauttia lumisesta joulusta vaan epävarmalta näyttää. Kaikki lumet ovat sulaneet, vain jäiset raiteet joten hyvin varoen sai pihallakin kulkea. Ehtiihän sitä vielä tulla lunta, vaan ei taida mäenlaskuun päästä.

Niin, se saajan ilo ja se antamisen ilo, ne on jouluna ja muulloinkin  mielissä. Rajoituksista aina puhutaan ja sovitaankin, mutta, mutta, jostain syystä se lahjakäärö kasa vain ei ota pienentyäkseen. No onhan kyse reilusta viidestäkymmenestä henkilöstä.   Pian se nähdään miten kävi.

Joulu tulee ja menee, jos Luoja suo. Nauttikaamme toistemme seurasta, niin kauan kuin elonpäiviä itsekullekkin suodaan.

TULEMME  JEESUS PIENOISES, NYT BEETLEHEMIIN SIMELLES.

SÄ VALOS LOISTAA MEILLE SUO, JA JOULU RIEMU MEILLE TUO.

ME LUOKSES KÄYMME KIITTÄEN, SUN ETEES MAAHAN LANGETEN.

SÄ OTA MEIDÄT OMIKSES, SUN SISARIKSES, VELJIKSES.

AH, JEESUS TAIVAAN VALTIAS,SÄ LUOVUIT KIRKKAUDESTAS.

SAIT OSAKSES SÄ OLJET VAIN, JA PIIKIT ORJANTAPPURAIN.

AH, JEESUS LASTEN YSTÄVÄ, SÄ JOHDA MEITÄ PIENIÄ.

JA PIDÄ MEITÄ USKOSSA, TOIVOSSA, RAKKAUDESSA.

 SUO  ETTEI  MEILTÄ  MAAILMA, SAIS RIISTÄÄ KASTEEN ARMOA.

VAAN, ETTÄ PIENET LAMPAHAS,SUN SÄILYIS PAIMENHOIDOSSAS.

NYT SEIMES LUONA VEISAAMME, JA SULTA JEESUS PYYDÄMME.

 SUO KERRAN MEIDÄN, LAPSIEN,  SUA KIITTÄÄ  EESSÄ  ISTUIMEN