On pitkän odottelun jälkeen ollut kaunis, aurinkoinen päivä, mutta tuulen viima aika kylmä. Kiva oli vaihteeksi olla pihalla, en mitään suuria, maatakaatavia hommannut. Tuossa on ollut varmaan neljäkymmentä vuotta pihan laidassa, tuollaiset kolme autonrengas kukkapenkkiä. Ei niissä ole tainnut koskaan kukat kukoistaa, rikkaruohot vain, tyhjensin niistä kaksi ja täytin uudella mullalla, kylvin toiseen tillin siemeniä ja toiseen laitan persiljan siemenet kunhan saan ensin siemenet.

Muutama vuosi sitten laitoin pienen karviaispensaan ympärille vanhan moponrenkaan, en vaan sitä laittanut kiinni, se on pensaan kasvaessa ja lumen painaessa painunut maahan. No, eilen sen sieltä kiskoin ylös ja laiton neljä tolppaa joihin sen renkaan naulasin kiinni, Aika näyttää pysyykö kuinka kauan. Tänään hain rimoja ja sahasin neljä tolppaa, laitoin yhden herukkapensaan ympärille aidan.

Oisikait siinä leikkaamista ja muutakin kynsimistä, aina jotain pientä jos ilmat sallii. Pajun oksia katkoin ja laitoin tueksi seinustalle nousevalle  Humalalle. yritän sen pitää kurissa, ettei se nousisi räystäslautojen raoista vinttiin. Siinä sitä onkin kesäksi paimentamista.

Jaaha,  sitä on vain enää viikko koulua jäljellä lapsosilla, jospa ne sitten joku välillä käy mummonkin kanssa leikkimässä, odotellaan lämpimiä päiviä ja poutaa, se oisi nyt tarpeen,  että saisi viljelijät kylvötyönsä tehtyä.

Saarijärven Paavon sanoin, vaikka koettelee, eipä hylkää Herra. Siihen pitää luottaa.