Näin se on jälleen vuosi vierähtänyt lopuilleen, olemme vuotta vanhempia .  Joulu tuli ja meni myös, kenellä ilon- kenellä murheen merkeissä, molempia siihen mahtui jälleen. Joku iloitsi lahjoistaan, toinen saattoi olla pettynyt omiinsa. Mutta ne ovat niitä pieniä murheita isojen murheiden rinnalla, niitäkin jälleen on monen kohdalle tullut. Me muistimme kesällä pois otettua lapsenlastamme, kaivaten hänen iloista ja rauhallista olemustaa. Läsnäoloaan, paikka oli tyhjä.

Mutta jälleen oli joulu ja ilon juhla, muistelkaamme sitä kiitollisena siitä, että saimme kokoontua joulupäivänä koko perheen voimalla, aterioimaan, laulamaan joululauluja ja myös jakamaan lahjoja toinen toisellemme. 53 henkeä oli paikalla, olihan siinä touhua kovasti, mutta se on kivaa. Lapset kävi välillä ulkona peuhaamassa.

Tapanin päivänä saimme olla mukana ristiäisissä, kun suvun nuorin  kastettiin ja sai nimensä. Pienokainen oli varmaan tyytyväinen nimeensä, nukkui niin rauhallisesti koko toimituksen ajan. Pieni Valtteri poika.

No, viimme yönä on satanut vaihteeksi lunta, kymmenisen senttiä, lämpötila kiekkuu nollan tienoilla joten ei ole hyvä linkous keli, mutta lähti se pappa yrittään teitä aukomaan. Mummo aloitti pyykin pesun, joulun ajan tuomaa virutettavaa on kerääntynyt ja astioiden pesua myös on jemmassa. Eilinen päivä hurahti tyhjää kierrellessä, eihän alennusmyynneistä mitään löydä, kun ei ole minkään tarve, yksi kinkku ostettiin, että vaikka kesän tullen grillaa kun on porukkaa koolla. Sukulais tyttö kutsui Aloeveera kutsuille, siellä meni ilta sitten. On se joillakin vahva usko jonkin aineen hyvään vaikutukseen. En kiellä, etteikö niistä voi olla apua joillekin, johonkin vaivaan, onhan he kokeilleet ja huomanneet apua saaneensa.  No minä en vielä hurahtanut.

Mutta nyt mummo tiskaus hommiin ja vähän paikkoja järjestään, uusivuosi tulla jolokuttaa, pitihän niitä nakkejaki käyvä ostamassa, että saadaan aattoiltana syödä. Muuten kyllä ruokaa jäi joululta niin paljon, että ei tarvii ryköseen muuta hakee kuin maitoa. Noi nykyiset säilytystilat, pakasteet on hyvä keksintö ???Niin, tulee kerättyä niihin ruokaa ja sitten ei niitä saa syötyä. !!!

Oikein hyvää ja siunattua vuotta 2012. kaikille lukijoille.