Jälleen yksi uutinen panee pohtimaan,  miksi jo lapset juovat?  Juovat jotain muuta kuin mikä on oikein. Ei ole kuin vähän aikaa, kun Kajaanilainen  15.vuotias poika kuoli juotuaan jotain viinan sekoitusta, mistä he saavat, käsi sydämelle, kuka heille antaa viinat, kuka sekoittaa niihin milloin mitäkin myrkkyä.

Kuinka ei tajuta niiden vaarallisuutta, itse he eivät ole kertomassa tuntemuksiaan sen jälkeen, kun ovat tajuntansa menettäneet.  Tälläkin hetkellä yksi yhdeksäsluokkalainen koulutyttö on hengityskoneessa, taistelee elämästään, toivoa ei kuitenkaan tunnu olevan, kun sisäelimet ovat tuhoutuneet sekä aivot.  Rukous ja huokaus ylöspäin, että jos mahdollista, että pelastuisi ja parantuisi.  Hänkin on vanhempiensa rakas lapsi, mikä hätä on vanhemmilla?

 Kyllä työsarkaa riittää, niin meille vanhemmille, kuin opettajille ja muille lasten ja nuorten kanssa työskenteleville.  Eikö mikään neuvo mene perille?  Ottakaa ainakin aikuiset opiksenne älkääkä välittäkö ja tarjotko lapsille juomia, ei ystävyyden ja kaveruuden nimissä  ja kun se on kaiken lisäksi LAITONTA . Voimia vanhemmille ja muille läheisille.