joulu 009.JPG

Tämän pienen ja vaatimattoman seimiaihe kuvan myötä, pistän jouluisen tervehdykseni kaikille  niille jotka sattuvat sivullani käymään ja lukemaan viestini.  Saimme eräänä päivänä eräältä ystävä parilta joulukorttina Lähettäjän joululehden kuten monena muunakin vuotena. Olen siinä väliin sitä selaillut, en paljon vielään lukenut, sen verran sitä lukenut, että parasta taitaa sittenkin olla Laestadiuksen joulusaarnan katkelma sadan vuoden takaa.

Siinä on sitä tuttua ja turvallista tekstiä, ei sitä tule nykyajan lukeneiston kynästä. Joulun lapsi seimessä aasien ja härkien keskellä, ei ollut sijaa ihmisten majoissa. Onko tänäpäivänä asiat paremmin? Huoneita siivotaan perimmäisiä nurkkia myöten, leivotaan ja laitetaan, nautitaan joulujuhlista ja ystävien seurasta, kirkot täyttyy Kauneimpien joululaulujen laulajista. Kuinka moni muistaa ja ajattelee touhuinsa keskellä miksi joulua vietetään.

Se on meidän Vapahtajamme syntymäjuhla, saako hän tulla sisälle sisimpäämme, vai onko huone siivoomatta  kaiken turhuuden ja synnin tuomasta saastasta. Olemmeko pyytäneet, että joulun lapsi tulisi ja puhdistaisi  sillä sitä varten Hän on mailmaan tullut vapauttaakseen synnin orjat kahleistaan ja päästämään vangit vapaaksi.

Tulemme Jeesus pienoinen, nyt Beetlehemiin seimelles.

Sä valos loistaa meille suo, ja joulu riemu meille suo.

Me luokses käymme kiittäen, Sun etees maahan langeten.

Sä, saata meidät omikses, sun sisarikses, veljikses.