No ainakin tällä hetkellä, täällä metsän keskellä, kun satun olemaan aivan yksin. Laitoin possunlihan palan uuniin ja leipäkoneeseen leivän tulemaan.  Pappa lähti käymään  yhdessä siunaustilaisuudessa, kirkossa.

Yhden pojan perhe on tulossa käymään iltapäivällä, sitten meidän pitäisi papan kanssa mennä tuonne kylätalollemme, entiselle koululle, paistaan torttuja ym. järjestelyä. Siellä on kylän pikkujoulu  puuron ja lahjojen kera. Näitä joulun alus päiviäkin on liian vähän tapahtumiin nähden. Tämä päivähän on se perinteinen Kauniimpien joululaulujen päivä joten moni on tänään kirkossa laulamassa, mutta eiköhän se meidän kylän väki ole enempi oman juhlan kannalla. Valintahan on vapaa.

Se siitä, itse tuossa jonain päivänä raivasin kahvipussit ja korit pois kammarista ja nyt se on sitten "Pukin pajana"   Ei meillä pukkia leikitä, mutta lahjoihin ollaan hurahdettu koko porukka. Tuossa oli pojan perheessä puhuneet, että kutsutaanko pukki, oli nelivuotias tytär tuumannu, että "ei tarvi, kun tehän ne lahjat kuitenkin ostatte."   Viisi vuotiaalta tytöltä kummitätinsä kyseli, mitä hän haluaa pukilta. No tyttö oli ihmeissään kysellyt vanhemmiltaan, että miksei se kysynyt mitä hän haluaa kummilta.  Että näin lapset suhtautuu meillä pukkileikkeihin.  Kyllä jossain perheissä leikkivät pukillakin. Meillä se ei ole koskaan kuulunut joulunviettoon.

Luontokin näyttää valmistautuvan jouluun, maa on saanut lumipeitteen ja pakkastakin on ihan sopivasti, vajaa kymmenen astetta tällä hetkellä, tyyni kaunis talvinen päivä.

Tuossa eräänä päivänä kaupungissa käydessä, aurinko kultasi lämpölaitoksen piipusta nousevan savun kauniikksi patsaaksi, kuva ei tosin ole hyvä. Liikkeessä olevasta autosta lasin läpi kun koettaa kuvata, tällaisia tulee.

Tässä viimeisin Brasil kori.

 Tässä iso ja pieni Bresidetti,Myös Bresidentti, toisin taiteltu.

 Sitten Kulta Mokka kori.

Tässä "nurin päin" taiteltu sangaton kori, kun nuori rouva halusi valkoisen takan viereen, poltettaville roskille korin.   No, tämä tälläkertaa, lähden sulkemaan keskuskattilan luukun ja sitten odottaan vieraita ja pappaa tulevaksi. Hyvää päivän jatkoa.