No ei tässä voi muuta sanoa, kuin ihmetellä tätä elämän kirjoa ei ole elämän hallinta ihmisen kädessä, Yksi hetki kaikki näyttää olevan oikein hyvin, ilman huolen häivää, mutta samassa silmänräpäyksessä kaikki voi olla toisin.  Näin kävi kuopuksemmekin perheessä eilen illalla, ulkotulia ulos viedessä liukastui ja murtui nilkasta luu. Sairaalaan vaan ja tänään on leikattu ja naulattu. Kolme oli ollut samanlaista potilasta vastaanotolla, kaikki oli viety osastolle odottaan leikkausta, onneksi joustivat ja leikkasivat sunnuntainakin. Siitä alkoi monen viikon sairastaminen.

Vielä surullisempaa kuului tänään. Taas on kuolema korjannut läheistä viljaa.  Eteläsuomessa asuva perhe, on menettänyt nuorimman lapsensa, 16v, juuri viikolla täyttänyt  tytär menehtyi yllättäin. Juuri kun kaiken piti olla kunnossa, opiskelu lukiossa meni hyvin ja sairaudet oli hallinnassa.   Mutta Taivaallisella isällä oli toiset ajatukset ja halusi hänetkin ikuiseen jouluun, pois vaivoista ja kärsimyksistä.

Vain neljä kuukautta on aikaa siitä, kun tänne kirjoitin surunpäivistä, rakkaan lapsen lapsemme kuolemasta, neljä vuotta vanhemmasta. Nyt hänen "pikkuserkkunsa" lähtö saa mielen hiljaiseksi.  Meitä muistutetaan raskaalla kädellä elämän hauraudesta ja katoavaisuudesta. Monta muuta nuorehkoa ihmistä ympäristössämme on saanut äkillisen pois kutsun viimeaikoina.

Jumala, auta meitä laskemaan päivämme oikein, että saisimme viisaan sydämen,"