Pakkaset sit ovat tälläerää takanapäin, mittari  kiikkuu nollan seutuvilla, oikein harmaa vuoden viimeisen vierimmäinen päivä. Huomenna on siis Uudenvuoden aatto.  Onko yhtä harmaa ja hiljainen kuin tämäkin päivä  sen näkee sit huomenna.
 Yöllä oli tullut  sen verran lunta, että piti auramiehen käydä hommansa hoitamassa, eli kylän tiet kiertelemässä linkonsa kanssa.   Yksinkertaisesti vain kuoripotut  ruuaksi keitin ja joulun aikaista kermahaukea siihen mausteeksi jos maistui ja näkyhän tuo maistuvan. 
 Yritimme sitten naapuriin pojan perhettä tapaamaan, mutta, mutta, ei siellä ollut ketään kotona, kaksi kissaa kyllä tuli pihalla tervehtiin.  Toisella kertaa sitten.   Meillä kun ei ole tapana sopia vierailuja edeltäkäsin, jos joku pyytää ja ajan sanoo, on toinen juttu. Vanha tapa oli hyvä, aina saattoi poiketa naapuriin, arkenakin keskellä päivää. No, silloin elettiin sitä aikaa, kaikilla oli jonkinlainen karja navetassa ja lapsi parvi huoneella huollettavana. Silloin ei emännät vieraan työssä käyneet joten navetta askareiden välillä saattoi ottaa kutimen mukaan ja mennä naapuriin poriseen. ei niinkään kahvin toivossa vaan jutellakseen mailman menosta.   Miehet tosin kävi metsätöissä ja muissa askareissa arkipäivät, mutta pyhät pidettiin pyhänä ja silloin levättiin ja miehetkin ehti naapuriin porisemaan samoin talvi-iltoina.
Tämä aika on mennyt sellaiseksi sekamelskaksi ettei ole enää mitään rajaa pyhällä ja arjella, onko siinä yksi syy siihen että väsytään ja paletaan loppuun jo nuorella iällä. Onhan Jumalan antama ohje, "kuusi päivää tee työtä, seitsemäs on sinun   Herrasi sabatti, silloin älä mitään askaretta toimita." Jos viikko olikin työntäyteinen ja raskas, tiesi että on tulossa pyhä ja saa levätä.

Jeesus anna nimeesi
Meidän tehdä kaikki työmme.
 Jeesus, siunaukseesi,
Kätke päivämme ja yömme.
 Anna pyhä sanasi
meille tiemme oppaaksi.