soili 030.JPG

 

"Kukko kiekaa, punaheltta.  Kanatarhan turva on."

Näinhän se runo alkoi, mutta kyllä se kukko voi olla talonkin vahti. Ovikello kellottomassa talossa, No, ovi on aina auki ei siinä kelloa tarvii  tuli vaan tuokin kuvattua ja komee se on.

Niin se meidän kunnan kotiseutuviikko on meneillään monenkirjavien ohjelmien saattamana, huomen illalla on meidän kylän kyläillan vietto, perinteisin menoin. Tikanheittoa, hevosenkengänheittoa, laulua haitarin ja kitaran säestyksellä. Lettukahavien  kera. Toivottavasti on kaunis ilma, muutoin jää kisat kisaamatta ja "pokaalit" jakamatta.

Viikon huipennushan on sitten sunnuntaina, mutta sinne emme ehdi, kun toisessa pitäjässä on pojan tyttären konfirmaatio juhla. Kyllä isossa perheessä juhlia riittää, lauantaina on pienen tytön kastejuhla, Eilen kävimme Jussipojan synttäreillä ja illalla kerääntyi etelänvieraiden  kunniaksi sukua vähän koolle, nauttimaan savusaunan löylyistä ja makkaran grillaamisesta ja varsinkin sen syömisestä, ainakin minä itse.

Niin, kun kirjoitin etelän vieraista, no eilen ilmaantuikin sitten aivan etelästä, kun velipoika tuli ihan Vihdistä saakka, sehän on jo etelää. Muisti pätkii, hoksasin tuossa että olihan tässä illalla ihan oikea etelän vieras. oli Turkista, Istanbulista saakka nuori reipas poika käymässä

soili 032.JPG

Tämän ihanan Kiinanruusun kera toivotan kaunista loppukesää kaikille.