Näin on jälleen yksi vilkas viikonloppu takanapäin, kun päästään seuraavaan, onkin jo lokakuu. Kovin on tuulinen päivä tänäänkin joten katsotaan mitä viitsii tehdä, menenkö puolukkametsään vai aloitanko kahvipussikorin teon.

Lauantai päiväkin oli kovin tuulinen, mutta ihan kivan lämpöinen. Tuulesta huolimatta kerääntyi iso joukko paikalle ja menimme perunan nostoon, Pellon pinta-ala on vuosien saatossa pienentynyt, joten ei meillä mennyt kuin kaksi tuntia niin perunat oli nostettu. Olin laittanut kahvit ja pullat mukaan kuten ennenkin, välillä on aina kahvit nautittu, vaan nyt oli porukkaa paljon ja sadekkin vähän kiusasi niin ei ehditty kahvitella, tultiin kotiin

Tulin tyttären kanssa vähän edellä laittaan ruokaa, keittään perunat ja tekeen "soosin" lihapullat paistoin jo edellisenä iltana. Kyllähän siinä ruoka maistui ja kahvivajetta torjuttiin sitten päälle. Perjantaina olin lämmittänyt puu-uunia ja leiponut pullaa ja kaakkuja sekä perunannostajia, että lähetyskahvilaa varten. Eilen aamulla sitten suunnattiin seurakuntatalolle laittaan kirkkoväelle kahvitusta, valitettavasti vain se kirkkokansa vähenee koko ajan Ei näy kirkossa nuoria eikä työikäisiä, missä on vika,  Onko uuspakanuus vallannut, vai eikö meidän kirkolla ole mitään annettavaa. Onko suola käynyt mauttomaksi, millä se saataisiin suolaiseksi.

Olimme vielä eilen Luther-säätiön  messussa, siellä oli väkeä lähes saman verran kuin kirkossa päivällä, oli lapsia ja työikäisiä ja meitä vanhoja joukossa. Saarna oli selvää raamatun sanaa, ei mitään kaunisteltua ihmisten mielistelyä. Ja näitä todellisia luterilaisia ei sit päästetä seurakuntien tiloihin eikä seurakuntien virkoihin.

Aikoinaan Laestadius saarnasi ensin kirkot tyhjäksi, mutta ne täyttyivät sitten, kun ihmiset saivat piston sydämeensä, huomasivat, että heiltä puuttui se ainoa tarpeellinen, Jumalan tunteminen ja hänen lapsekseen pääseminen.

Kuten eilisen päivän tekstissä Jeesus sanoi Martalle: " Martta, Martta, moninaisista sinä huolehdit ja hätäilet, mutta vähä on tarpeen tahi yksi ainoa. Maria on valinnut hyvän osan jota häneltä ei oteta pois."