Näin ne ilmat vaihtelee, eilen oli sellainen syysmyrsky, että oikein. Tuuli tuiversi ja vettä satoi, Kanavissa on vedenpinta noussut, kohisevat kuin kevät-tulvan aikaan ja pelloilla on vettä. Monenlaisia ongelmia viljelijän tielle on tullut. Mutta paistaa se päivä risukasaankin , sanotaan ja tänään on sitten ollut mitä parhain syksyinen ulkoilu sää. Hieman oli palatessa vastainen tuuli, kun kävin postit hakeen, vaan kun ei ollut kiire minnekään poljeskeli pyörää voimainsa mukaan. 

 Systeri tuossa piipahti kahavilla ja tehtiin siinä parin tekeleen kaupatkin. Näin ne meikäläisen tekeleet leviää aina mailman tuuliin, ei ole vielä kassaan jääneet. Mutta keksitään uusia juttuja, pidetään hommaa vireessä. Sukkia siinä sivussa hissunkissun kuon.  Välillä en kuo, enkä tee muutakaan, laiskottelen.

Niin se on sitten lauantai ehtoo, saunan lämmityskin tiedossa sitten illemmalla. Pappa lähti vielä perunapellolle kuokkimaan, on kait yksi penkki vielä nostamatta, johtuen siitä, että pelto on niin märkä ettei sitä oikein koneella voi ajaa. Peruna sato on ihan hyvä ja perunat hyviä, joten kyllä niiden puolesta kesään päästään. Leipäjauhot riittää  niin ei hätää.  Oikein hyvää syksyä vaan, toivotaan, ettei ihan vielään lunta sada Tuli se jokuvuosi sitten lokakuun neljäs päivä lumi ja suli vasta keväällä, oli se pitkä talavi.