Mette Mannonen siellä ennustaa tuulta ja tuiskua, pyryä ja pakkasta, siis ihan talven ilmoja.  Pappa matkusti eilen illalla tuonne, maan pääkaupunkiin, joten olen tässä yksin pyörinyt.             Aamulla ajattelin että otan "lunkisti"  enkä tee paljon mitään. 

No, kymmenen aikoihin nouseskelin ylös vuoteesta ja samassa sieltä jo pappa soitteli, kun piti saada jotain asiapapereita täältä koneelta siirrettyä sinne pääkaupunkiin.  No sen verran olen taitoa kartuttanut, että osaan ne hakea ja vielä siirtääkin toiselle koneelle,   Siinä sitten vähitellen laitoin vaatetta päälle ja läksin laittaan keskuskattilaan tulta, puita liiteristä ja samalla toisesta liiteristä hain puita tupaan ja laitoin uuniin tulet.   Lisää puita sinne ja tänne, tyhjiä kahvipusseja ja ohrajauhoja puojista,  Kävin välillä hakemassa postin laatikosta, tulihan siinä semmoinen kilometrin kuntolenkki.  Tein siinä leipätaikinan ja keitin motin kahvia, istuin lukemaan postin ja nauttimaan kahvista, Taisin tuon kahvin keittää jo aiemmin, tuossa vaiheessa taisinkin lämmittää perunamuusia ja paistaa kananmunia,

Tässäpä näitä leipiä sitten on. Uuni oli niin lämmin että oisi rieskatkin paistuneet, vaan en viitsinyt tehdä.  No sitten tuli tunne että menee hyvä lämmin hukkaan, tein pullataikinan ja leivoin kuusi pitkoa ja pellillisen pikkupullia.

 Siinäpä niistä osa. Vieläkin vaivasi se hyvä lämpö mieltä ja otin aineet ja vuoat esille ja tein kaksi perinteistä murokakkua, "ihan omasta päästä"

 No näitä nyt luulis että ovat eri taikinoista tehty, mutta kyllä samaa satsia ovat. Vaikuttaako erilainen vuoka ja eri kohta uunissa, tiedä häntä.

 Kahden kaakun annokseen laitan seuraavat aineet.

500 g. voita.

2. lasia sokeria.

Vatkaan vaahtoon.

7. munaa. hyvin vatkaten joukkoon.

4,5 lasia vehnäjauhoja,  2 tl. leivinjauhetta ja vaniljasokeria.

 Toisinaan laitan puoliksi perunajauhoja  ja jos tarvii tehdä gluteeniton, voi tehdä yksistään perunajauhoilla.

Nyt siellä on menossa "Iltalypsyn" uusintoja, ja nyt hyvää yötä kaikille, lähden nukkumaan.