joulu2015 002.JPG

Näin on siirtymässä muistojen joukkoon tämäkin joulun aika, kuten moni muu ennen tätä. Kiitollisin mielin siitä, että tämä flunssa kuitenkin helpotti lääkkeiden avulla sen verran, että jaksoin porukalle ruuat valmistaa.  Yllätys vaan tuli eteen Tapaninpäivän aamuna, oli sovittu porukan tapaaminen nyt sille päivälle.  Enen yhdeksää aamulla katkesi virta, tuli täys pimeys, mitä sitten, mistään eisaanut tietoa missä on vika ja kauanko katko kestää. No, ei hätää, puita liiteristä ja tuli hellaan, laatikot hellanuuniin ja hella kattiloita täyteen.  Kinkku oli yönaikana kypsynyt uunissa ja riisipuurokin ehti lähes valmiiksi, ennen virran katkeamista. Yllätys, yllätys, aloitettiin jouluateria kello kolmentoista jälkeen, silloin tuli sähkö ja pysyi.

Viisikymmentäkaksi  osallistujaa oli meidän joulussa paikalla, kului kinkut ja muut herkut, oli ääntä ja vilinää iltaan saakka. Lauluja laulettiin ja lahjoja jaettiin. 

 Kiitollinen saan olla, että vielä jaksan laittaa ruuat ja sitten loppupäivä meneekin kahvia keitellen, termoskannuja täytellessä. Tyttäret siinä apuna ja tiskareina, yhteispelillä se päivä aina menee. Olen varmaan joskus täällä kirjoittanutkin, vaikka itselleni on suuri ilo nähdä aina lapsia ja heidän perheitään,  pohjimmainen tarkoitukseni ja toiveeni on se, että heillä säilyisi keskinäinen rakkaus  ja yhteys toisiinsa senkin jälkeen, kun ei minua enää ole heitä kokoamassa.

Laulaahan virrentekijäkin:" kas kaunista on sovinto, Veljesten keskuudessa. Yks mielisyys ja suosio, Myös onnen vaihdellessa."

En noita puunkantokorejakaan tehnyt joululahjasta vaan muistoksi, äidin tekemänä. Toivon mukaan Luoja vielä suo terveyttä ja voimia,  olla seuraamassa lasten ja nuorten kasvua ja kehitystä. Itse olen huono opettaja ja auttaja mutta Jumala on luvannut kuulla rukoukset ja hiljaisetkin huokaukset, vaikka siihenkin tunnen itseni kovin kelvottomaksi.

"Onhan Isän nimi sulla, Niin myös Isän rakkaus.

Herra, suo mun luokses tulla, Kuule lapses rukous.

Auta, että armostasi, Täällä aina päivin, öin.

Ajatuksin, puhein ,töin,  Etsisin sun kasvojasi.

 Ja kun loppuu aika tää, Iät saan sua ylistää."