2036590.jpg

   Oi kuinka ihana, on huonees Jumala.

   Sä Herrain Herra suuri, mun ruokit siellä juuri,   pyhällä sanallasi, Siis veisaan kiitostasi.

   Tässä yksi Suomalainen peruskirkko, mutta tuntuu usein siltä, että näistä kirkoista on kadonnut se perus sanoma, mihin niitä on rakennettu.

   Tämän päivän kirkoissa on kyllä sitä "silmänruokaa" Mutta onko monessakaan kirkossa ruokaa nälkäiselle sielulle.

 Kun käyt kirkoissa tai kuuntelet Jumalanpalveluksia ja aamu ja iltahartauksia, niin yleensä ovat sitä kaunista sanahelinää joka ei ruoki eikä ohjaa taivaan tielle eikä tietä kulkevaa. Mitä hartauksia ja saarnoja ne sellaiset ovat.  Raamatussahan on siitäkin varoitus, että jos suola käy mauttomaksi, millä se saadaan suolaiseksi, se ei kelpaa muuta kuin pois heitettäväksi ja sikojen tallattavaksi.

  Seurakunnissa on paljon tilaisuuksia ja niitä järjestetään sitä varten, nykyisin, että saatais mahdollisimman paljon ihmisiä käymään seurakunnan tilaisuuksiin.  Mutta mitä sillä on merkitystä vaikka kuinka paljon oisi kävijöitä, jos siellä ei ole Pyhän Hengen valaisemia sananjulistajia, maallisten esitelmien pitäjiä kyllä on muualla. Onko viety perusta kasvatukselta, lapsia ei saa pelotella, nuoret ei tiedä mikä on oikein ja mikä väärin. Kaikki mikä ei ole Jumalasta ,on syntiä, sanoo Katekismus. Jos ei enää lueta eikä kunnioiteta Jumalan kymmentä käskyä, muutetaan käskyt ja Raamatun sanoma, Puhutaan vain rakkaudesta ja Jumalan hyvyydestä.

  Jumala on rakkaus ja Jumala on hyvä, Mutta hän on laittanut myös rajat mikä on oikein ja mikä väärin.

  Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen, mieheksi ja naiseksi hän heidät loi. Syntiin lankeemus teki meistä synnin orjia, heikkoja ihmisiä, mutta Jumala lupasi armonsa ja laupeutensa kaikille niille, jotka tahtovat tehdä parannuksen ja sydämen uskolla paeta hänen tutkimattoman laupeutensa turviin.

  Mutta Jeesus sanoi sille syntiselle naiselle siellä kaivolla, mene äläkä tästedes syntiä tee.

  Golkatalla on avoin lähde, syntiä ja saastaisuutta vastaan ja sinne meillä on lupa palata aina uudestaan