Kovin on talvi mennyt kylmissä merkeissä, aamullakin oli 28 pakkasastetta, vähän se päivällä aurinko lämmitti vaan ei kovin paljon. Silloin kun ei puhuttu kasvihuoneilmiöistä ruukasi Uudenvuoden aikaan olla "suvi"  ja kynttilänpäivän aikaan oli "kynttelisuvi". No tätä se tekee se ilman lämpeneminen.   Ensi viikolla, siis 24 päivä on Matin päivä ja vanha sanonta sanoo, että Matti pitkällä parrallaan houkuttaa lapsia seinustalle. Kyllä aurinko todella jo lämmittää, ainakin lasin läpi. Sen huomasi eilenkin, kun ajeltiin Ouluun päin ja se aurinko paistaa aina sieltä "vänkärin ikkunasta" mennen, tullen ja palatessa. Kesällä joskus se on näännyttävää. Mutta joskus naapurin huumorimies totesi, että ei lämmin luita riko, eikä näläkä halakase mahaa. Totta sekin toteamus. Aikapa näyttää, millainen on maaliskuu. Tässä kuussa on ollut pyryä ja pakkasta,  kun sanonta sanoo, että Helmikuun heliät päivät, Maaliskuussa  maksetaan.

 Kyllä tämä lumi jo riittäisi, mutta mahtuu sitä mailmaan lisääkin. Meillä ei kuitenkaan ole sellaisia myräköitä kuin tuolla muualla mailmalla on.  Olemme saaneet säästyä, niin järistyksiltä kuin tsunameiltakin joten kiitoksen aiheita on, lumi ja pakkaset ovat pientä.

Siellä olympialaisissa lasketaan lujaa, kuka pysyy radalla ja kuka ei. Itse lämmitän saunaa, kudon sukkaa ja odotan valtuutettua saunaan. Taitaa siellä olla taas puheliasta porukkaa.