"Lumi on jo peittänyt, kukat laaksosessa, järven aalto jäätynyt, talvipakkasessa."

  Näin se vaan tuli valkoinen joulu, siitä moni huolta kantoi, täälläkin Pohjanmaalla, saatikka Etelä Suomessa. Linko-ja auramiehet joutuivat ahertamaan pyhienkin aikaan ja nyt sama jatkuu. Tuijalla on melkoinen huppu päässä.

 Tässä nämä kaksi kantoa nököttävät piippalakit päässä, väri tosin ei ole joulunpunainen.  Ihmettelin itsekin kuinka näin on lumi kerääntynyt, kunnes muistin, että siinä oli kynttilälyhdyt, lumi on ruennut niihin kerääntyyn.

Lunta  vaan, puhdasta ja raikasta. Eilen oli kylmä pakkas päivä, 20 astetta ja siihen melkoinen tuuli, eihän se täällä metsän keskellä oisi haitannut, vaan kun kuljimme tuolla rannikko kaupungeissa, siellä se tuuli tuntuu.  Nyt on vain kolmisen astetta kylmän puolella, tyyni ilma, hieman tulee uutta lunta.  Vein muutamia joulun ajan ylimääräisiä tuoleja varastoon, puita pesään ja linnuille ruokaa, ym.ym.

 Niin se on kait huomenna Uuden Vuoden aaton aatto. usein olemme olleet jossain lasten perheessä valvomassa, ja katsomassa rakettien ampumista, vaan taitaa tulla niin kylmä aatto, että viitsiikö lähteä minnekään. Usein olemme käyneet naapuri kaupungin kirkossa yön hartaustilaisuudessa.  Mutta kotona lämpimässä on jo "vanhan" hyvä olla.  lämmittää nakkeja ja syödä. Tapansa kullakin.

 No niin tässä tätä höpinää tällä kertaa, oikein hyvää UUTTA VUOTTA 2010 kaikille jotka sattuu lukemaan.

  "OI JOS VUOSI ALKAVA;  OISI LUOJAN SIUNAAMA."