Näin ne perinteet jatkuu, eilen oltiin kylätalolla hommissa, perunoita kuorimassa, lihaa leikkaamassa ja  kuka mitäkin tekemässä.Tänään oli ensimmäiset "emännät" menneet hyvissä ajoin keitteleen perunoita ja muuta valmistelua tekemään. Ennen puoltapäivää  sitten kaarsi linja-auto pihaan ja toi kolmisenkymmentä seurakunnan ystäväkerholaista vierailulle.

Tämä olikin jo viides syksy kun ovat tällaisen vierailun tehneet meidän kylälle. Kovasti olivat tyytyväisiä ja kiitollisia, niin lihakeitto, kiisseli ja kahvitarjoilusta kuin muuten vapaasta ja hyvästä seurasta. En tiedä mistä se johtuu, että kaikki, jopa herratkin, kiittelee ja kehuu, kuin täällä on kiva olla, ollaanko niin vapaita eläjiä, ei osata erotella herroja eikä narreja ollaan aina omana itsenä.

Ruokaa oli riittämiin ja jäi työntekijöille kotiinkin viemisiä, talkoo palkkaa. Mekin toimme mm. kuorittuja ja pilkottuja perunoita, laitoin ne heti kattilaan kiehumaan ja tein niistä muusin. Soitin tuonne pojalle jos tarvii ja hyvin kelpasi, aikoi tekaista lihapullia kaveriksi, pojat haki muusia pääsivät syömään.

Omalta osaltamme olemme yrittäneet tehdä, kuten yksi vieraista kertoi jonkun sanoneen: Älkää kootko itsellenne maallista tavaraa, vaan kootkaa ystäviä. Tavara jää tänne kun lähdette vaan ystävät tulevat jonkinajan kuluttua perässä.