Illalla se alkoi tuuleskelemaan  ja kun vielä  sattui täydenkuun aikakin oli uni vähän hataraa. Yöllä huomasin että kelloradio on pimeenä, joten sähköt oli katkenneet. Jossain vaihees kun heräsin huomasin kellossa virran olevan, mutta ennen ylösnousua oli jälleen virtanen karannut.

Pappa siinä nousi ensin ylös ja oli jo hellaan tulet laittanut ja pannuun veden, että keittää porokahavia vaan jouduin hätiin ja kippasin veden kattilaan, keitin suodatin kahvin kuten meillä on ruukattu jo kymmenet vuodet. Emme keitä automaatti keittimillä. Sitten siinä keiteltiin niin aamupuuro kuin lounas ruokakin ja samalla lämmintä sai huoneisiin, sillä eihän keskuspesään voi tulta laittaa silloinkun ei virtanen ole paikalla. Kiertovesipumput kun ei pelaa ilman virtaa.

Tuossa iltapäivän puolella sit tuli virta ja sai tämänkin rakkineen toimimaan. Ollaan sitä jo vähän koneisiin koukussa, pitää nähdä mitä kaverit touhuu näin sunnuntai päivänä. Eihän täältä nyt paljon mitään näe, jotain lyhyitä kommentteja facen seinällä ja siinä kaikki. Jotkut ovat kyllä aika innokkaita laittaan kaikenlaisia siirtokuvia ja lauseita, minä en ole siihen alkanut.

Nyt on myrsky jo laantunut ja ilta hämärtynyt, hiljaista on meillä ollut, velipoika ja systeri poikkesivat päiväkahavilla, tiesivät että meillä sitä varmasti saadaan ilman virtasta.  Hyvä se on välillä pitää tällainen rauhoittumispäiväkin, papalla on aamulla kokeisiin meno ja pitkin viikkoa on sit yhtä ja toista. Nyt hyvää illanjatkoa vaan.