Näin on kesä ehtinyt "ehtoo" puolelle, syksy saapuu vääjäämättä. Kaunis on kesä ollut, paljon hyvää ja kaunista on taas Luoja lapsilleen suonut, antanut aurinkonsa kaikille loistaa ja monenlaiset herkut kasvattanut, kaikkien nautittavaksi.

Mustikka sato näillä seuduilla oli heikko, mutta paikoin on ollut runsaskin, mutta herukka pensaissa on ollut marjaa yllin kyllin, saimme juuri marjat poimittua, viimeisenä tuo piikikäs tyrnipensas, niitä on vain yksi eikä siinäkään vielä kovin paljon marjoja ole.

Työtä ja vaivaahan se kaikki vaatii, mutta on se talvella mukava hakea kellarista ja pakasteesta syötävää. Tuossa yhtenä päivänä tein Ranskalaista kurpitsahilloa, ja laitoin maustekurkkuja kasvihuonekurkuista, saa nähdä mitä niistä tulee.  Pappa niitä tuolla kasvihuoneessa on kasvatellut, tomaatin raakileita on kovasti, kunhan sais varjeltua syksyn kylmiltä, no kyllä ne nuoremmat emännät haluaa tehdä sitten raakileistakin hilloa, että ei menis hukkaan.  Toivotaan nyt pitkää ja lämmintä syksyä, sitä se ainakin vielä on vaikka koivut ovat tosin aika joutuin kellastuneet, tienneekö se sitten aikaista talvea.

 "Päivä vain ja hetki kerrallansa."