"Avaja porttis ovesi, Käy Herraas vastaan nöyrästi Kun itse Taivaan Kuningas, Sun tahtoo olla vierahas. Suo ilovirtes kaikua. On siitä riemu taivaassa,Nyt olkoon kiitos Jeesuksen, kun saapuu luokse syntisen."

Niin on ensimmäinen adventtikin jo iltaan vaipumassa, päivä on ollut harmaa, pieni pakkanen, tai siinä nollan rajalla, en ole mittaria katsonut. Oli meidän kylän vuoro tarjota lähetyskahvit Jumalanpalveluksen jälkeen, joten jäi kuulematta niin puheet, kuin hoosianna laulut. Ei tuo nykytekniikka pelaa, että saisi kuulumaan viereiseen rakennukseen. Onkait se joskus toiminut.

Kahvittelijoita oli kovasti, kun oli perhe Jumalanpalvelus, kuoroja ja lapsia mukana, olimme varautuneet siihen, joten kaikki meni hyvin. Tullessa poikkesimme pojan perheen luona pullien ja kahvin kanssa, juotiin sielläkin "kirkkokahvit" termari toimii ja toi kuuman kahvin syrjäkylälle saakka.

Oikein hyvää adventin aikaa vain kaikille, joulu hössötykset painaa päälle, mutta muutamat korit pitää ensin niittailla ja saada pussit vietyä varastoon odottaan vuoden vaihtumista. Sitten jatketaan jos voimat sen sallii, muutama tilaus jää odottamaan sinne. Ohjelmaa kyllä näyttää riittävän, joulu on yllättävän lähellä. Mutta se on aina ajallaan tullut ja kuin huomaamatta ohi mennyt. Ei oteta ressiä, "hiljaa hyvä tulee, ajatellen aivan kaunis."