Kesä2013 005.JPG

Vyvää huomenta, näin se on vuosi puoleen väliin eletty ja siirtyy muistojen joukkoon.

 Aamulla tuli vettä tuutin täydeltä useamman tunnin ajan, mutta onneksi se siitä ilma kirkastui niin päästään viettään tyttären poijaan kaksikymppisiä suunnitellulla tavalla. Oli nimittäin nuorisolla sellaiset juhla suunnitelmat ja ylläri pojalle, että ei oikein sateella oisi ollut kiva tai oisiko vielä kivempi, tiedä sitä.

Yöjunalla tuli serkkupoika Helsingistä juhliin mukaan, pappa hänet aamusella junalta haki.Joku jekku tässä pitää keksiä, että juttu loppuunasti salassa pysyy kun tuo sankarikin tuli yökylään tänne ja sovittuna kellonaikana pitäisi olla kotipihalla. Eiköhän se siitä järjesty.

Tuli tässä mieleen, kun ennen sanottiin, että minkä ennen Junannusta sataa, sataa suoraan laariin. Sitten odotettiin ja toivottiin kunnon heinäpoutaa. Onko tuokin jo tarpeeton toivomus, kun heinät niitetään ennen juhannusta ja myöhemmin uudelleen, ajetaan siiloihin tai kääritään muoviin. Näin se on mailma muuttunut ja mukana pitää mennä, tekeekö enää kukaan sitä ihanan tuoksuista kuivaa heinää, saako tämän ajan lapset hyppiä ja nauttia heinäladon riemuista kuten me ja meidän lapsemme ja vielä  lastemmekin vanhimmat lapset. Niitä aikoja monet vanhemmatkin ihmiset muistelee kaiholla.

Aika, aikaa kutakin.