Näin täytyy jälleen huokaista, kun lukee vanhan, kristillisten kansanedustajan ja ministerin  tämän hetken toilailuja. Siksikö erosi kristillisistä pois, eikö kehdannut siinä joukossa olla, oliko himojen ja halujen vietävissä jo silloin.

Viattomiahan me ei kukaan olla, mutta halu, oikein ja siveästi elämiseen pitäisi kuitenkin olla ja varsinkin sitä odotetaan tuon tason henkilöiltä. Kaikkien kristittyjenhän pitäisi olla esikuvana suruttomalle maailmalle, ei pahennukseksi. .

Olen tässä joutunut miettimään sellaistakin asiaa, kun Kansankirkkomme luisuu yhä kauemmas Raamatun sanasta, hyväksyen kaiken mitä suruton mailma vaatii ja haluaa. Mikään ei ole enää syntiä, lapset  pienestä pitäen ovat elokuvien ja tanssimusiikin ym suurkuluttajia.  Mitä pitäisi tehdä. Monenlaista yritetään ja touhutaan, perustetaan aina uusia Jumalapalvelus yhteisöjä ja kirkkokuntia, onko niillä merkitystä?  Onko sillä merkitystä jos perustetaan uusi kirkko, pääosin siksi, kun ei hyväksytä naispappeutta.  Ei se yksin tuo saarnoihin syvyyttä ja hengen paloa, ellei ole kokemusta  ja Pyhän hengen valoa avaamassa raamatun sanaa.  Keksitään omia tapoja ja rituaaleja messuun, jotka eivät ole mielestäni tarpeen.

Virren tekijä pyytää." Nyt lähestyypi ajan ilta, Siis ole ,Jeesus, kanssamme, Pois vierailta vie laitumilta Ja ole itse ruokamme. kun maailma meitä ahdistaa  ja vaiva, nälkä rasittaa."    

Lämmöllä muistelen niitä aikoja,  kun oli palavia Jumalan sanan selittäjiä, väkeä oli seuratuvat täynnä, lapset, nuoret ja vanhukset rintarinnan, ei pakosta, vaan omasta halusta. Nyt ei näy kirkoissa eikä seuratuvissa juuri ketään,  kaikilla on omat jutut, omat kerhot ja muut menot ja meiningit.   Lapsetkin, jos heitä kirkkoon eksyy, viedään saarnanajaksi toiseen huoneeseen pyhäkouluun. Isoissa Kesäseura tapahtumissa on kanavaa ja  tapahtumaa jos jonkinlaista, voi valita mieltään mielyttävää  humppaa tai hömppää.

 Raamatussa on kehoitus":Pidä se mikä sinulla on, ettei kukaan ottaisi kruunuas ."  Sen eteen tahdomme työtä tehdä, muistaen  johtajiamme, ennen muuta Raamatun sanaan turvautuen, sieltä turvaa ja lohdutusta etsien.

 "Maailma on meri kolkko, täynnä salakareja.

Joihin laiva usein loukkaa, niitä ei voi varoa."