Tuossa aamusella tuli mieleeni sanonta "turhuuden markkinat".  Nuorena ostin kirjan, nimeltä Kristityn vaellus, siinäkin on luku jonka nimenä on Kristitty turhuuden markkinoilla.  Tämänpäivän maailmassa niitä markkinoita kyllä riittää ja turhaa  hömppää, hömpän perään. Raamatussakin on puhuttu asiasta, rukoillaan:"Käännä pois minun silmäni turhuutta katselemasta." Toisessa kohtaa sanotaan, "ei saa silmä kylläänsä näkemästään, eikä korva kuulemastaan"

Tässä iässä olevalla kun on jo kaikkea yllin, kyllin ja kaikkea maallista mammonaa liian kanssa, oisi varaa antaa ja jakaa tarvitseville. Nämä siivouspäivät ja kirpparithan ovat nyt suurta muotia ja todella hyvä keksintö. Mikä hyvä, että ihmiset hyväksyy käytetynkin tavaran ja kierrättävät.  Moni nuori ja puutteessa elävä lapsiperhe löytävät käyttötavaraa edullisesti. Onpa niitäkin järjestöjä joihin saa lahjoittaa tarpeellista tavaraa ja sitä saa sitten ilmaiseksi hakea joka tarvii.

Eilen jälleen kiersimme niitä meille turhia markkinoita ja satuimme tuollaiseen "Etsivän nuorisotyön" pisteelle, oli kiva tapaaminen ja ilmaiset kahvitkin kaikille tarjottiin . Muuten turuilla ja toreilla oli aika vähän myyjiä ja tavara sitä mitä jokaisella on liikaa, koristeesineitä  ym. Varmasti silti monelle tarpeellistakin, kuten vaatteita ja kukkien myynnillehän aika on sopiva.

Kimi%2018%20v%20009.jpg

Kimi%2018%20v%20010.jpg

Turhuudenmarkkinoilta sitten 18:sta vuotis synttäreille. Oli siellä äiti vaivaa nähnyt ja monenlaiset leivonnaiset  kuopukselle ja vieraille laittanut. Poika oli ollut sitä mieltä, että ei juhuli vaan äiti tuumas, että ei se hänen leipomisiaan estä, kahvitellaan kuitenkin.  Monet synttärit on tiedossa lähipäivinä ja kahdet "rippijuhlat".joten kakkua ja kahavia on tiedossa. Näihin mielelläni osallistus ja olen valmis aikaani ja voimia uhraamaan, vaikka näitäkin joku voi pitää turhuutena.

Kiitos kaiken hyvyyden antajalle, aurinkokin tuli jälleen esiin sateisten päivien jälkeen. Kyllä sekin laulun sana pitää paikkansa, "Hän säät ja ilmat säätää, ja viljan vartuttaa,"  Oisiko ihminen voinut paremmin poudat ja sateet säätää, Oli kuivat ja hyvät kylvökelit, peltomies sai siemenet  multaan, sitten tuli sadepäiviä ja siemen itää hyvin.