Reissussa, ilman sen kummempaa päämäärää. Alkujaan oli päämäärä, Kylväjän kesäpäivät Raamattuopistolla Kauniaisissa vaan se sitten jäi  kun huomenna on yhden, lapsuudesta saakka tutun ihmisen viimeiselle matkalle saatto. No, eihän se sota yhtämiestä kaipaa, eikä varmaan tuo huominenkaan tilaisuus, mutta kunnioittaen läheisiä ja vainajaa teimme näin.

Paljon kiersimme ja mailmaa katselimme, osalta jo tuttujakin paikkoja edellisiltä reissuilta joten alkaa olla maan kirpparitkin tiedossa, ainakin osittain. Kauppatorit ovat olleet kovin köyhiä, ei juuri muuta kuin kesäkukan myyjiä ja torikioskeja.  Ulkomaalaisten pitämiä lähes kaikki, eikö suomalaisille nuorille ole kesätyötä silläkään alalla.

En ole rasisti, en siksi sano vaan oisi kiva nähdä nuoria töissä kesällä, osaisivat he ainakin kielen, että meikäläinenkin ymmärtäisi mistä on kysymys.

Tavattiin kuitenkin monet sukulaiset ja tutut reissun aikana ja ilo oli molemmin puolinen, auto oli asuntona ja ilmatkin suosivat kulkijaa, tosin sadetta ja ukkostakin oli. Mutta sehän kuuluu kesään. Hallayöt myös, olivat hieman merkkiä jättäneet perunan lehtiin.

kesä 2013 062.JPG

Tässäpä yksi mieluisa käyntikohde, Hämeenlinnan kirkko, muistot nuoruuden ajalta tuli mieleen kun tuossa kirkon lähellä olin yhden talven, eräässä perheessä apulaisena.

Toiste lisää kuvia.