Tuli se kesä eikä vain meinannut. Lämmintä riittää, aivan liian kanssa. Täytyy vain tehdä minkä jaksaa, käydä välillä vähän varjon puolella.  Laitoin eilen ammeen täyteen mattoja likoon, vaan en vielä ole pesemään asti ehtinyt, toivoin, että ilma huomiseksi vähän viilenis, vaan ei siltä näytä.

 Tomaatin tainat tuossa seinustalla huutaa vettä, olivat päivälläkin kovin nöyränä, mutta niin ne latvansa nostaa, kun saavat juotavaa.  Kyllä sitä ihminenkin tarvii aikapaljon päivänmittaan juomaa, usein siinä on pappakin käynyt kyökin puolella  mehun ja veden juonnissa,  helpottaahan se aina hetkeksi.

 Aivan on nytkin "vesipalava"  kuten yks sanonta kuuluu, vaikka en muuta tässä hommaa, kuin istun ja naputan tätä. Saunan laitoin lämpiään, että jos käy vähän hikeä pois viruttaan, en ole mikään kova saunamies, kerran viikossa riittää talvis aikaan, vaan onhan se kesällä toista, kun ei ole sitä uimapaikkaakaan.  No,  tuskin minä uimassa kävisin vaikka oisi sellainen nurkanjuuressa.  No, niin. Eihän se lämmin luita riko,