001Lestij%C3%A4rvell%C3%A4%2C%20Pitk%C3%

Kesä on jälleen taaksejäänyt ja nyt kuluu talvi siinä, kun odottelen uutta kevättä ja kesää. Muutama reissu ehdittiin kesänaikana tehdä, tässä yksi leiripaikkamme  menneeltä kesältä. Moneen olemme jo vuosien varrella ehtineet tutustua, koska olemme vain yön paikassaan ja taas jatkamme matkaa. Pysähtelemme ja katselemme mielenkiintoisia paikkoja ja varsinkin niitä "kirppareita"  Niissä vaan käy usein niin, että ei enää löydy mielenkiintoista ostettavaa, johtuen siitä, kun ei mitään tarvii.

 Voin ostaa jotain mitä tiedän lasten perheiden keräävän tai tarvivan  ja välillä tarpeetontakin.

ruskeat%20lasit%20002.jpg

Näitä laseja aikoinaan kerättiin ostosten sivutuotteena, en muista minkä liikkeen olivat. Tietyn summan edestä kun jotain osti sai leiman ja tietyllä määrällä sai lasin. Aivan kuten nykyisinkin on kaikenlaista merkin keräystä menossa. Minulla ei noita ole säilynyt ja liekkö montaa ollutkaan, mutta vuosia olen noita kirppareilta ostanut, niitä on kolmea kokoa. Useamman lapsen perheeseen noita on kertynyt ja nämä osottaa ottajiaan, on ne jo tiedossa.  Hinta vaihtelee, korkein on tainnut olla 2,50€ niitä en ole ostanut, mutta kaikki halvat olen haalinut, halvimmat 0,20€ kpl.

017.jpg

011.jpg

Jatkanpa vähän tuota reissun juttua, Poikkesimme  vanhalla, tutulla Haapamäen asemalla, en vetureita kuvannut, kun niitä on edelliseltä käynniltä. Siinä aseman seudulla oli monenlaista taloa ja varsinkin ne kattorakenteet kiinnittivät huomion. Haapamäkihän oli aikoinaan iso risteysasema, siinä vaihdettiin ja odoteltiin mm. Poriin lähtevää junaa.  En tiedä miksi tuo hyljättiin ja laitettiin pohjoisen  junat  kulkemaan Parkanon kautta.