myllyt 006.JPG

Juhannus on meillä herttainen.. näinhän sitä joskus on laulettu. Päivän piteneminen on pysähtynyt ja alkaa jälleen lyhenemään päivän valoinen aika. Eilen oli ensimmäinen lämmin, kesäinen päivä, ei satanut eikä tuullut. No, yöllä oli tullut jälleeen kovasti vettä, ei pääse pellot kuivumaan.  Lämmin on päivä nytkin ja aurinko paistaa, paistaneeko jokaisen juhlijan elämässä.

Monella lailla on jälleen Juhannusta vietetty, eilen kierreltiin erään juhlapaikan keskellä katselemassa, on se kamalaa roskaamista, ei mitään tolkkua hommassa. 

myllyt 014.JPG

Yksi hurjapäiden harrastus näytti vetävän osallistujia, hypätä vaijerin  varassa 110 metristä, pomppia maan ja taivaan välillä. Voiko tuo olla edes vaaratonta.? niin pahoin siinä ihminen retkahtelee suuntaan jos toiseenkin.myllyt 025.JPG 

Koti matkalla poikettiin  katsomassa uusimpia tuulimyllyjä. Olivat niin korkeita ettei niskat sujuneet  läheltä ylös näkemään. kait 150m korkeita.  Kaikkea sitä  on keksitty ja laitetaan. Mikäs siinä, jos kannattaa.?

Muuten meidän Juhannus on mennyt ihan rauhallisissa merkeissä, aattoiltana oli tosin vipinää, kun lähes neljäkymmentä henkeä  touhusi, makkaraa grillattiin, vohfeleita paistettiin ja savusaunankin löylyissä osa porukkaa kävi. Toivotaan nyt lämmintä ja kaunista kesää.